Upute za održavanje

Čišćenje kuhinja

  • Vodu ili ostala sredstva stavite na krpu za čišćenje, nemojte prskati izravno na namještaj.
  • Za čišćenje cijele kuhinje obično je dovoljna voda sa malo sapunice.
  • Nemojte koristiti kisela, alkoholna ili čistila na bazi otapala!
  • Nemojte koristiti abrazivna sredstva za čišćenje!
  • Kada koristite proizvode za njegu namještaja, uvijek poštujte upute za uporabu i doziranje!
  • Prilikom čišćenja koristiti što manju količinu vode i ostalih sredstava
  • Nakon pranja vodom potrebno je suho brisanje! Voda može prodrijeti u spojeve, te fronte mogu nabubriti.
  • Neki proizvodi za njegu namještaja sadrže vosak, ako se neispravno doziraju mogu uzrokovati promjenu boje kuhinjske fronte.
  • Tvrdokorne mrlje, npr. od namirnica koje se snažno zalijepe, mogu se ukloniti krpom od mikrofibre.
  • Razina sjaja fronte može se promijeniti ovisno o sredstvu za čišćenje, stoga uvijek čistite cijelu površinu fronti!
  • U slučaju čišćenja kućanskih aparata opremom za čišćenje parom, ako vodena para dođe do drvenih dijelova može doći do propadanja elementa ili cijele kuhinje.

Kuhinjske fronte

  • Fronte visokog sjaja potrebno je čistiti, savršeno čistom, mekom i vlažnom krpom
  • Krpu za čišćenje fronti visokog sjaja natapamo otopinom tekućeg sapuna i vode i to u omjeru 1 dijela tekućeg sapuna i 100 dijelova vode.
  • Fronte visokog sjaja najbolje je čistiti s lijeva na desno ili od vrha do dna, izbjegavajući kružne pokrete.
  • Drveni, plastični niti metalni dijelovi kuhinjskih fronti nikada ne smiju čistiti abrazivnim, kiselim i ostalim agresivnim sredstvima za čišćenje.
  • Na staklenim vratima s aluminijskim okvirom staklenu stranu obrišite vlažnom krpom.
  • Nemojte prskati staklo zato što postoji mogućnost zavlačenja deterdženta između stakla i aluminijskog okvira.

Radne ploče

  • Standardna DanKuchen radna ploča, kao svaka druga radna ploča napravljena od iverala NIJE otporna na visoku temperaturu, vlagu, vodu, udarce, oštre predmete..
  • U slučaju izlaganja vodi prednji rub radne ploče (rubna traka) može nabubriti i odlijepiti se.
  • U slučaju izlaganja vodi kutni spojevi radnih ploča mogu se natopiti vodom i nabubriti.
  • U slučaju izlaganja vodi urezi radne ploča za sudoper i za ploču za kuhinje mogu upiti vodu i nabubriti.
  • U slučaju izlaganja vodi stražnji rub radne ploče prislonjen zidu može upiti vodu i nabubriti.
  • U slučaju otvaranja vrata preilice posuđa odmah nakon završetka pranja iz perlice izlazi vodena para koja će prouzročiti štetu na radnoj ploči.
  • Za vrijeme korištenja kuhinje vodu sa radne ploče potrebno prikupljati krpom kako se voda ne bi zadržavala na ploči i napravila štetu
  • Vruća posuda položena na radnu ploču napravit će znatnu i nepopravljivu štetu.
  • Udarci tupim predmetima po radnoj ploči napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
  • Rezanje i bilo kakav rad s oštrim predmetima na radnoj napravit će znatnu i nepopravljivu štetu
  • Za odlaganje vrućih objekata, udaranje i rezanje na radnoj ploči od iverala potrebno je koristiti za tu namjenu adekvatan podložak.
  • Sredstvo za uklanjanje kamenca sa kuhala vode ili aparata za kavu može prouzročiti štetu na radnoj ploči i ostalim drvenim dijelovima.
  • Kuhala vode ili aparate za kavu nemojte držati u blizini spoja radnih ploča zato što će slučajnim izlijevanjem vode prouzročiti bubrenje radne ploče na spoju.

Klimatski uvjeti

  • Kao i osoba, namještaj treba okoliš optimalne temperature i vlažnosti zraka.
  • Relativna vlaga u prostoriji u kojoj se nalazi Dan Kuchen kuhinja trebala bi biti oko 50%.
  • Prekomjerna i preniska vlažnost prostorije dovodi do deformacije i pucanja konstrukcije i fronti kuhinje.
Odstupanjem od navedenih uputa, pravila, savjeta, preporuka i upozorenja riskirate štetu na namještaju koja nije pokrivena jamstvom!

Stranica je trenutno u razvoju, prije slanja narudžbe molim provjerite dostupnost proizvoda upitom na naš mail. Otkaži