ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Da li se projektiranje kuhinje naplaćuje?

Izrada idejnog rješenja kuhinje i izračun cijene u potpunosti je besplatno. Po potpisivanju ugovora o kupnji ustupamo ti kompletnu projektnu dokumentaciju; rendere, skice i plan instalacija. Sve eventualne promjene i dorade nacrta, također su besplatne.

Kolika je točna cijena kuhinje i da li se kuhinje prodaju po metru?

U nekom vremenu davno prije, prodaja kuhinja radila se “po metru”. U međuvremenu su se stvari bitno promijenile, te danas prilikom izrade kuhinja po mjeri postoji bezbroj mogućnosti koje bitno utječu na konačnu cijenu. Zato je najtočniji način izračuna cijene kuhinje izrada idjenog projekta u našem studiju. Izrada idejnog projekta kuhinje i izračun cijene ne obvezuje kupnju i potpuno je besplatna.

Kolika je cijena montaže kuhinje?

Cijena montaže je uračunata u cijenu kuhinje.

Kolika je cijena dostave?

Dostava do vrata na području Grada Zagreba i okolice je uračunata u cijenu kuhinje.

Što je potrebno za moj prvi posjet?

Za početak potrebno se javiti mail-om ili telefonom i rezervorati termin sastanka. Od podataka dovoljne su ti okvirne mjere ili tlocrt prostora.

Kako projektirate kuhinje?

Inicijalno u skladu s tvojim željama, našim prijedlozima i okvirnim mjerama prostora napravit ćemo idejni projekt i pomoću 3D vizualizacije prezentirati kuhinju i kalkulirati cijenu. Ako prezentirani idejni projekt i cijena odgovaraju slijedi uplata akontacije, te izmjera prostora u koji će se kuhinja montirati.

Planiram adaptaciju. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

Prvi korak adaptacije je projekt. Ne predlažemo, već inzistiramo da po projekt nove kuhinje dođeš prije početka adaptacije. Određivanjem rasporeda elemenata u prostoru određuješ pozicije instalacija, određuješ boje namještaja pa je odabir keramike jednostavniji, utvrđuješ potencijalnu reorganizaciju prostora koja ti nudi nova, bolja rješenja kojih se nisi sjeti(o)la….

Gradim kuću. Kada bi trebali doći po projekt kuhinje?

U najranijoj mogućoj fazi, bez obzira na upute arhitekta ili dizajnera interijera – svaki savjet ili sugestija su dobrodošli. Izmjene projekta u poodmakloj fazi izvedbe su vrlo teške, a često i potpuno neizvedive (npr. provlačenje vode i odvod za kuhinjski otok). Dođi u naš studio i bez obveze na kupovinu napravit ćemo bolju ili lošiju verziju prethodno planiranog – papir trpi sve!

Izrađujete li plan instalacija za buduću kuhinju?

Da. Svakom kupcu uz ostalu projektnu dokumentaciju ustupamo i plan instalacija.

Gdje se proizvode kuhinje?

Kuhinjske elemente od kojih radimo kuhinje za naš studio proizvodi tvrtka Dan-Küchen Möbelfabrik M. Danzer Gesellschaft m.b.H. u industrijskim pogonima nedaleko grada Linz-a, u Austriji. Bitno je za naglasiti da su kuhinje izrađene u toj tvornici istovjetne za sva tržišta (zemlje), te da su svi dijelovi jednake kvalitete bez obzira na konačnu vrijednost kuhinje.

Postoji li razlika u kvaliteti između pojedinih modela kuhinja?

Bez obzira o kojem se modelu ili stilu kuhinje radi, sve su kuhinje u ponudi jednake visoke razine kvalitete. Jedina možebitna razlika u cijeni, a za istu kompoziciju, je u odabiru tipa materijala fronte. Bitno je za naglasiti da bilo kojim odabirom modela kuhinje koja vizualno i stilski odgovara vašem prostoru dobivate istu provjerenu kvalitetu.

Kakva je kvaliteta kuhinjskih okova

Koristi samo najbolje iz proizvodnog programa nekoliko renomiranih proizvođača okova kao što su Kesseböhmer, Häfele te ponajviše Blum sa Clip Blum okovima vratiju i Blumotion ladicama nosivosti 50kg. Također postoje razna rješenja za kutne elemente, podizni i rotacijski sustavi, te rješenja velike nosivosti za spremanje namirnica, sortiranje otpada i spremanja suđa.

Kakve kuhinjske fronte nudite?

Iz naše ponude, prema sastavu materijala, možete birati između iverala, medijapana do 22mm debljine, masivnog drveta, stakla, te metala. Prema vrsti završne obrade materijala, u ponudi su laminat (mat dekori drva, jednobojni), furniri, folije na akrilnoj i PVC bazi, te lak visoke kvalitete (mat i visokog sjaja).

Kakve radne ploče nudite i od kojih materijala?

U standardnoj ponudi postoji preko 30 dekora radnih ploča, u debljinama od 20, 38, 60, 80 i 100mm. Materijal izrade je iveral zaštićena vodootpornim laminatom zaštitom. Osim standardne ponude kuhinju možete opremiti i radnim pločama od prirodnog ili umjetnog kamena (mramora, granita, kvarca), modernih materijala od polimera (kerrock, getacore, corian, montelli…), te MaxCompact pločama od prešanog laminata. Svi navedeni materijali imaju svoje prednosti u estetskom i funkcionalnom smislu, omogućavaju fleksibilnu ugradnju sudopera i ploča za kuhanje (pod radnu plohu i poravnatu ugradnju), također se mogu izvesti u raznim debljinama, te u kombijacijama od preko 200 boja.

Imate li u ponudi i kuhinjske aparate?

Virus COVID-19 je prouzročio probleme u distribuciji kućanskih aparata. Stoga i najveće svjetske tvrtke posluju s ograničenim resursima i kapacitetima. Iz tog razloga samo za svoje kupce osigurali smo lager uvijek dostupnih uređaja. Uređaje u ponudi pogledaj na našoj web stranici kucanski-aparati.com. Uz aparate na lageru kuhinju kod nas možete opremiti i s aparatima i opremom od preko 20 različitih proizvođača. Svi uređaji u ponudi imaju osiguranu se

Ugrađujete li aparate i spajate li ih na instalacije?

Sve aparate i opremu ugrađujemo na njihove fiksne pozicije jer montaža kuhinje mora biti odrađena od strane našeg ovlaštenog tima montera. Montaža kuhinje i ugradnja aparata i opreme kupljene u našem studiju je besplatna. Naša tvrtka nije ovlaštena i nema registriranu djelatnost za radove na instalacijama struje, plina i vode, te je naš savjet da te poslove trebaju obaviti profesionalne tvrtke i servisi sa odgovarajućom registriranom djelatnošću i certifikatima.

Što je IVERAL?

Iveral je materijal od kojeg se rade neke fronte i korpusi elemenata. To je čestična ploča od sitnih komada drveta sa troslojnim prešanjem; rijeđim u sredini, a vrlo gustim prema vanjskoj površini. Još se naziva i oplemenjena iverica jer je radi zaštite od grebanja i vlage presvučena laminatnim i melaminskim folijama. Rubovi iveral ploča se skoro uvijek obrađuju sa ABS trakama. Takve ploče se u pravilu ne lakiraju.

Što je MEDIAPAN?

Mediapan je materijal od kojeg se rade neke fronte. To je čestična ploča vrlo gusto prešane drvene prašine, a službeni naziv mu je MDF (medium density fiberboard). Zbog svoje velike gustoće moguće ga je obrađivati na sličan način kao i puno drvo. Vrlo je postojan i podržava reljefnu obradu pa je moguće ugravirati razne dekore poput ručki i dekorativne forme poput rustikalnih stilskih detalja. Medijapan je moguće kantirati kada se završna obrada sastoji od folija, no najčešće se lakira (mat ili visoki sjaj) a rubovi se zaobljuju.

Što je LAK i kakva je završna obrada fronte lakom?

Lak je vrsta završne obrade materijala. Proces lakiranja se sastoji u nanošenju više slojeva poliuretanskih, ili poliesternih premaza koje je naknadno moguće polirati redi efekta visokog sjaja, ili matiranjem u raznim stupnjeva gloss-a. Po završetku lakiranja, materijal (fronta) je zaštićena i dekorirana sa vrlo tvrdim i otpornim slojem završne obrade. Površine materijala ne moraju nužno biti ravne da bi se mogle lakirati pošto se špricanjem mogu pokriti sve reljefne strukture i rubovi.

Što je AKRIL i kakva je završna obrada fronte akrilom?

Akrli je vrsta završne obrade materijala. To je tanak (1,2mm) sloj plastične polimerske folije koji se nanosi na materijale poput ploča iverala, ili medijapana. Konačan efekt su ploče u raznim bojama i kombinacijama boja visoke reflektivnosti (visoki sjaj). Za razliku od laka, akril se ne nanosi na pojedinačne ploče (fronte) manjih dimenzija, već na ploče velikih formata od kojih se naknadno kroje željene dimenzije. Prema tome, rubovi materijala na koje je aplicirana akril folija uvijek imaju ABS rubne trake.

Što je FURNIR i kakva je završna obrada fronte furnirom?

Furnir je vrsta završne obrade materijala. To su tanki listovi raznih vrsta prirodnog drveta, a nanose se lijepljenjem na površinu materijala. Najčešće se dodatno premazuje prozirnim lakom radi dodatne zaštite, a procesom “bajcanja” mu je moguće promijeniti osnovnu boju dok se struktura i god drveta zadržavaju.

Što je FOLIJA i kakva je završna obrada fronte folijom?

Folija je vrsta završne obrade materijala. Tanki sloj plastične folije, najčešće visokog stupnja glossa (sjaja), no može biti u u polu-mat izvedbama. Može se aplicirati na iveral ili medijapan, no kako se radi o jeftinijoj vrsti završne obrade, materijal podloge je u pravilu iveral. Takve obrade se ne odlikuju posebnom razinom otpornosti na ogrebotine i temperature i ne mogu se reparirati za razliku od laka i akrila.

Visoki sjaj, ili mat? Što je lakše za održavanje?

Ovo je vrlo često pitanje i bitna stavka za buduće kupce kuhinja. Sve obrade fronti podjednako privlače prašinu i prema tome vrijeme posvećeno čišćenju fronte ispada jednako. Jedina razlika bi bila u boji, odnosno na frontama svijetle boje se prašina manje vidi nego na tamnim bojama. Isto tako, ”packe” će se lakše zamijetiti na jednobojnim površinama nego na frontama šarenih dekora. Isto vrijedi za ručke; na kromiranim površinama su lakše vidljivi otisci za razliku od mat obrada. Sve u svemu, bitnih razlika u količini pažnje posvećenoj održavanju površina nema, slobodno odaberite sebi najljepšu kombinaciju dekora i završne obrade, nećete pogriješiti. Dobar savjet bi bio kako je sve fronte najbolje čistiti mekanom krpom i blagim sredstvima.